maandag 5 januari 2015

Muurstickers, waar kan ik dat wel of niet op plakken?

Vaak krijgen wij de vraag kan een muursticker op.... geplakt worden?
In principe kan een muursticker overal op geplakt worden, zolang de ondergrond maar glad is.
Denk hierbij aan deuren, glad gestucte muren, ramen en spiegels, maar er zijn uitzonderingen. De ervaring heeft ons geleerd dat muurstickers niet zo heel goed hechten op kalkverf, maar ook daar sinds soms verschil in. Er zijn klanten die bijvoorbeeld meubels oppimpen met Annie Sloan verf en daar blijkt het wel op te plakken. Twijfel je of een muursticker op jouw muur of gepimpte meubel hecht, vraag dan gratis en voor niks een proefstukje aan, voordat je, je bestelling plaatst kan je het eerst proberen en ervaren.
Wij adviseren tevens om indien de ondergrond waar je sticker wilt gaan plakken net is geverfd, deze minimaal 48 uur laat uitharden alvorens je de muursticker opplakt. Hoe langer de verf de tijd heeft gehad om uit te harden, hoe beter de sticker hecht en zonder (al te grote) schade weer verwijdert kan worden..
Ook van glasvezelbehang is bekend dat dat niet echt een fijne ondergrond is om een sticker op te bevestigen. De structuur in het behang kan de sticker beschadigen, waardoor je geneigd bent de sticker minder hard aan te wrijven, waardoor de sticker eventueel weer los zou kunnen laten. Ook hiervoor raden wij aan om een proefstukje aan te vragen om het zelf thuis uit te testen..
Het is verstandig om het proefstukje op een stukje muur te plakken waar het niet zo in het zicht is. Over het algemeen kan je de proefsticker, als je hem even hebt verwarmt met bijvoorbeeld een föhn weer gemakkelijk verwijderen, maar als je net zo ongeduldig bent als ik en het te snel wilt doen, kan je de verf of het behang beschadigen/lostrekken. Het is natuurlijk wel gewoon een sticker die je op de muur bevestigt.
Daarnaast zijn er tegenwoordig een aantal merken die een muurverf verkopen waardoor de muur eenvoudig schoongemaakt kan worden. Deze verf worden vaak voorzien van siliconen. Helaas is het niet mogelijk om op deze ondergrond een  muursticker te plakken. De siliconen zorgen ervoor dat de lijm niet kan hechten en de sticker zal dan ook niet blijven plakken.
Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben of een proefstukje willen bestellen mail dan gerust naar info@hemmadsign.com, wij zullen je vraag / proefstukje (op werkdagen) binnen 24-uur beantwoorden of verzenden. Vergeet voor het laatste niet je adres in de mail te zetten..



Met lieve groet,



Geen opmerkingen:

Een reactie posten