zondag 15 maart 2015

Spring is in the air!

gevonden op poppyseedprojects.blogspot.com


Het is nu al een aantal dagen mooi weer en de lente lijkt nu toch echt zijn start te hebben gemaakt. Het is langer licht, mijn hortensia's krijgen alweer groene blaadjes, in het zonnetje uit de wind lijkt het zelfs al wel zomer..
Die lente willen we natuurlijk ook in huis halen, mocht er even een grijze dag tussen al die zonneschijn zitten..

De lente in huis halen, kan dat?, en of dat kan.
Vul je glazen vazen nu eens niet met verse bloemen, maar vul ze met bloembollen van je lievelingsbollen mooi bij elkaar gesorteerd. Een klein laagje water volstaat en creeër je eigen bloementuin in huis. Nog leuker is het als je verschillende maten vaasjes met verschillende bloembollen bij elkaar zet, je hebt een echte eyecatcher er bij.. Bijkomend voordeel is dat bloemen met bol langer bloeien dan een bosje bloemen van de bloemist, dus nog langer genieten van de lente..



Hier zie je aantal voorbeelden, natuurlijk gevonden bij mijn grote vriend, Pinterest.

En dan is er natuurlijk Mason Jar. Uitermate geschikt om bloembollen in te "poten", maar ook geschikt als bloemenvaas, tuinkruidenpotje of... verzin het maar, alles is mogelijk met deze potten..
Mason Jar is een verzamelnaam voor bewaarpotten met een schroefdop vernoemd naar de uitvinder ervan John Landis Mason. De potten zijn vooral heel bekend in Amerika en de meest populaire Jar is van het merk Ball.
Door zijn vintage uitstraling is deze jar een grote bron van inspiratie voor bloggers, doe-het-zelvers, (super)food-fans en inmakers. Eenmaal gevuld met voedsel zijn de potten luchtdicht en vuurvast.
Sommige potten kunnen zelfs in de vriezer.
De handige glazen potjes met afneembare weckring en deksel, die je voor 1001 DIY- ideeën kunt gebruiken. Jarenlang waren de originele exemplaren in Nederland amper verkrijgbaar, maar sinds kort is er een officieel verkooppunt gevestigd in ons kikkerlandje en Hemma Dsign wordt een van de verkooppunten en daar zijn wij rete trots op..
'Ball' Mason Jar wordt ook steeds vaker gebruikt als woonaccessoire, zoals bloemenvaas, wandhouder of drinkbeker etc. Mason Jars zijn onwijs handig.
 Want zeg nu zelf, ziet dit er niet ontzettend lente achtig uit?? Zodra we de Mason Jars binnen hebben schreeuwen we dat natuurlijk direct van de daken..
Wil je meer zien over bloembollen in een vaas of over Mason Jar, check dan onze borden op Pinterest! We hebben alvast een kleine impressie voor je neer gezet!

Bloembollen in een vaas vind je hier en de Mason Jar ideeën vind je hier!

Met Lieve Groet,

Geen opmerkingen:

Een reactie posten